Начало / Култура / Соломон Паси представя днес книгата „Ханс-Дитрих Геншер.Биографията”

Соломон Паси представя днес книгата „Ханс-Дитрих Геншер.Биографията”

В галерия „Дарение-колекция Светлин Русев” днес от 17 часа ще бъде представено българското издание на  книгата „Ханс-Дитрих Геншер. Биографията“ от Ханс-Дитер Хойман. Представянето на книгата се организира от Фондация за свободата „Фридрих Науман” и ев рамките на програмата „Германия празнува с Плевен”.

Книгата ще бъде представена от Даниел Кадик, директор на проекта на Фондация за свободата „Фридрих Науман” за Югоизточна Европа и от Соломон Паси, бивш министър на външните работи, президент на Атлантическия клуб в България. На представянето ще присъства и българският издател на книгата Симеон Василев.

Хенри Кисинджър казва за Ханс-Дитрих Геншер, че може да бъде смятан за един от най-великите държавници на своята страна. Най-популярният външен министър на Федерална република Германия оставя своя отпечатък върху германската вътрешна и външна политика в продължение на четвърт столетие. Животът на Геншер като политик и държавник е нагледен пример за тясната връзка между вътрешната и външната политика. Ключово събитие при това е така наречената “промяна” от 1982 г. Авторът на книгата Ханс-Дитер Хойман, получил изключителен достъп до редица документи предимно от външно министерство, съумява да отрази неща, поставящи в нова светлина и външнополитическия процес на обединението на двете германски държави.

Авторът на книгата е дългогодишен германски дипломат. Работил е в германските посолства във Вашингтон, Париж и Москва. Във Вашингтон е преподавал в Университета Джорджтаун. От септември 2011 г. е президент на Федералната академия по политиката за сигурност.

Прочетете също:

Награди за деца от арт школа „Колорит“ от Националния конкурс „Пчеларство 2021“

Тази година  Националният конкурс  за детско творчество, посветен на пчелите, меда и екологията в рамките ...