Акценти
Начало / Здравеопазване / Случай на сифилис е регистриран в Плевен

Случай на сифилис е регистриран в Плевен

сифилис

За периода от 20 до 26 април в отдел ПЕК на Регионална здравна инспекция – Плевен са регистрирани общо 17 заболявания, срещу 19 за предходната  седмица. От групата на чревните инфекции са съобщени 7 случая, срещу 5 за предходния период. Те се разпределят между един колиентерит в Плевен, един вирусен хепатит в Плевен, два ротавирусни  ентероколита – по един в Никопол и Левски, и три ентероколита – по един в Плевен, Тодорово и Садовец.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 7 случая, срещу 14 за предходната седмица. Те се разпределят между 6 варицели – три в Плевен, две в Червен бряг  и една в Бресте и една туберкулоза в Плевен. От групата на трансмисивните инфекции са съобщени два случая на лаймска борелиоза – по един в Плевен и Пелишат.

Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода за гр.Плевен е 91,19%00, срещу 54,33%00 за предходния период, като нивото на заболяемостта е в обичайни за сезона стойности.

От групата на полово предаваните инфекции е съобщен един случай на сифилис в Плевен.

За периода през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 13 лица – 7  първични и 6  вторични, срещу 14 лица – 6 първични и 8  вторични за предходния период.

Прочетете също:

Почетни плакети на дългогодишни кръводарители ще връчат в Плевен

По повод  Международния ден на кръводарителя – 14 юни,организацията на Българския червен кръст в Плевен ...