Акценти
Начало / Крими / Служители на ГДБОП спряха незаконен сайт за музика

Служители на ГДБОП спряха незаконен сайт за музика

Служители от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост”  при ГДБОП са провели операция по документиране на  незаконно използване на музикални произведения, без съгласието на правоносителя чрез интернет страница, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията бил установен собственикът на сайта. Чрез сайта се предоставял достъп до неограничен брой потребители на музикални произведения от каталога на музикална компания, с което са нанесени щети на българската музикална индустрия и българските творци.
В хода на разследването бил проверен адрес на територията на столицата.  От него са иззети две компютърни системи, посредством които се  администрирал сайтът. В продължение на три години по този начин бил осигуряван достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото съгласие на правоносителите.
Достъпът до сайта е преустановен. Образувано е досъдебно производство.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на  интелектуалната собственост”.

Прочетете също:

Ефективно наказание за осъден за нарушаване на карантинните мерки

Ефективно наказание лишаване от свобода ще изтърпи осъден за нарушаване на карантинните мерки по обвинение ...