Акценти
Начало / Култура / Сезоните на природата и живота през погледа на Илиана Димитрова

Сезоните на природата и живота през погледа на Илиана Димитрова

В навечерието на Деня на българската адвокатура адвокат Илиана Димитрова откри своя самостоятелна изложба, поредна, в Къщата на художниците в Плевен. Изложбата е под мотото „Есен” и чрез платната си Илиана Димитрова споделя със зрителя красотата на сезоните, видени през нейната чувствителност.

„В експозицията са събрани не просто сезоните на времето, а сезоните на човешкия живот. Илиана Димитрова ни предлага да попътуваме в един свят, където хармонията и красотата обръщат  същностите, изконните ценности. Макар наречена „Есен”, изложбата на Илиана Димитрова свързва нишките на човешките сезони, в които има и пролет, и лято, има есен и зима”, каза при откриването Татяна Любенова, уредник в Къщата на художниците.

В отговор на тези думи  Илиана Димитрова прочете стихотворение от най-новата книга на Любенова – „Звукът на тишината”. То е посветено на художничката  и допълни емоционално внушенията на картините.

 

Прочетете също:

Последните щрихи, статив и палитра на акад. Светлин Русев остават завинаги в родния му Плевен

Последната незавършена творба на акад. Светлин Русев – щрихи върху каменна композиция, представляваща своеобразен параклис, ...