Акценти
Начало / Здравеопазване / Седмица на отворените врати в Кабинет по хирургия и онкология на ДКЦ „Св. Панталеймон” – Плевен

Седмица на отворените врати в Кабинет по хирургия и онкология на ДКЦ „Св. Панталеймон” – Плевен

От 7 до 11 март в Кабинета по хирургия и онкология на ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен, ул. „Трите бора“ 19 – 24, ще има Седмица на отворените врати.Събитието е породено от желанието на д-р Румен Стоянов – хирург и онколог, и на ръководството на МБАЛ „Св. Панталеймон“ да се обърне внимание на профилактиката на едно от най-честите онкологични заболявания при жените – рака на млечната жлеза.
Ракът (карциномът) на гърдата е голям здравен проблем със значими обществени и социални последици при жените в целия свят. Проблемът с рака на млечната жлеза продължава да съществува и да придобива все по-комплексен характер, въпреки че са постигнати значителни успехи в диагностиката и в лечението пред последните десетилетия. Високият процент на късно диагностицираните жени и липсата на скринингови програми са едни от основните проблеми при ефективността на лечението. Доказано е, че здравословният начин на живот, профилактиката и ранната диагностика позволяват на голяма част от тези жени да преодолеят болестта. Ранното диагностициране на рака увеличава многократно шансовете за пълно излекуване. Информация и предварително записване на тел. 064/87 20 20.
Практиката на отворените врати е вече традиция за ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен и се инициира по различни поводи.

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...