Акценти
Начало / Култура / Седемгодишен възпитаник на „Колорит” с награда от Литва

Седемгодишен възпитаник на „Колорит” с награда от Литва

Седемгодишният Павел Енев от арт школа „Колорит” е спечелил втора награда от  VІІІ Международен конкурс за детскарисунка „Славянски извор”, провел се в град Клайпеда,Литва, научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева. Високото отличие му е присъдено за творбата „Българска мома”, изпълнена в смесена живописна техника. С адрес „Колорит” са още три награди от конкурса – поощрителна награда получава Ралица Банкова – 17г. за „Българска сватба”, с дипломи за отлично представяне са отличени: Александър Борисов – 7 г., и Валентина Таблова – 6 г.

Конкурсът в Клайпеда е посветен на паметта на славянските учители Кирил и Методий. Организатори са Международния център за култура и изкуство, община Клайпеда и арт училище „Андрей Рубльов”. В конкурса са били представени над 20 000 рисунки на деца от 20 страни на възраст от 6 до 16 години. Целта на конкурса е да насърчава интереса на децата към националната им култура и история, към християнските свети места. Журито е оценило творбите, притежаващи оригиналност и артистичност при пресъздаване на националните традиции, или евангелски мотиви, както и използването на разнообразни изразни средства и техники.

Школата е получила покана за участие в деветото издание на конкурса, съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...