Начало / Здравеопазване / Сградата на ДКЦ „Авис Медика” – Плевен с престижно отличие в конкурса „Сграда на годината”

Сградата на ДКЦ „Авис Медика” – Плевен с престижно отличие в конкурса „Сграда на годината”

Новата сграда на ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен, е отличена с награда в категорията  „Сгради паметници на културата“ в престижния конкурс „Сграда на годината” за 2017 г. Официалната церемония по награждаването на победителите се състоя на 14 декември в София.

 Учреден през 2002 година, конкурсът е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-значимите реализации в България през съответната година. Кандидатите преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности.

Церемонията по връчването на престижните награди се състоя за 16-ти път.  Архитекти, консултанти, строителни кампании, водещи инвеститори и представители на научните среди и на националната и местна власт присъстваха на гала вечерята в София.

Сграда на ДКЦ „Авис Медика” е архитектурен шедьовър, паметник на културата  от 1923 г. С умела реставрация тя запазва духа на стария Плевен с изяществото на орнаменти и фасада, изпълнени в оригиналния замисъл при проектирането през миналия век, сега опазени с много вкус за идните поколения.

За infoPleven

Прочетете също:

20-годишен от Еница е блъснал моторист и е избягал от произшествието

На 15 юли 2018 година в 02.30 часа в центъра на село Еница 20-годишен с ...