Акценти
Начало / Култура / Своята 90-годишнина отбеляза читалището в Глава

Своята 90-годишнина отбеляза читалището в Глава

читалище Глава 1

В истински празник за цялото село се превърна честването на 90-годишнината от основаването на НЧ „Васил Левски 1925” в Глава. С вълнуващи думи се обърна към присъстващите председателят на читалището Галя Илиева, която е начело на културната институция неотменно от 1989 година насам. „Не се гаси туй, що не гасне”, с тази народна мъдрост завърши словото си г-жа Илиева и пожела нови творчески вдъхновения на читалищните колективи. На нея и на секретаря на читалището Емилия Василева се падна честта да приемат, от името на всички самодейци и читалищни дейци, приветствията и подаръците по случай годишнината.
Гости на честването бяха народният представител инж. Пламен Тачев, председателят на ОбС инж. Георги Георгиев и кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски, председателят на Общинската организация на БСП Мирослав Михайлов, общински съветници, кметът на село Глава Венелин Вътов, бивши и настоящи читалищни дейци.
Празничната програма, посветена на 90-те години народополезна читалищна дейност в село Глава продължи дълго с песните, танците и стиховете на най-малките самодейци – малчуганите от местната детска градина ”Калина Малина”, учениците от училището в Глава, Танцов състав „Веселие” при читалището и гост-изпълнителите от Музикална къща „Найс Мюзик”.

Читалище в Глава

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...