Начало / Здравеопазване / Светила в кардиологията разказват в плевен как да пазим сърцето си здраво

Светила в кардиологията разказват в плевен как да пазим сърцето си здраво

Как да запазим сърцето си здраво до дълбока старост, кои са симптомите на най-опасните сърдечно-съдови заболявания, кога да посетим кардиолог – всичко това ще разкажат в Плевен едни от най-известните български кардиолози.

Те участват в Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието, който ще се проведе в Плевен на 3 октомври, четвъртък. Фестивалът започва със здравен панел, посветен на сърдечно-съдовите заболявания.

Панелът ще се проведе от 10 до 11.30 ч. в залата на Военния клубкато в него ще вземат участие:  проф. д-р Арман Постаджиян, председател на Българска лига по хипертония, началник кардиологично отделение в УМБАЛ „Св. Анна“-София, проф. д-р Снежана Тишева, началник Клиника по кардиология и ревматология в МУ Плевен и доц. д-р Надя Станчева от Клиника по кардиология към МУ Плевен. Ще бъде представена информация как да се предпазим от най-честите сърдечно-съдови заболявания, на какви оплаквания да обръщаме внимание. Ще има демонстрации за правилно измерване на кръвно налягане и физически упражнения, подходящи за всеки.

Входът е свободен.

Организатор на Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието е Българската асоциация „Спорт за всички“. Проявата е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Община Плевен. Организатори на здравния панел са Българска лига по хипертония и Институтът за здравно образование.

Прочетете също:

Не на трафика на хора, призоваха младежи от Плевен

Днес в Плевен за втора поредна година се проведе мълчаливо шествие, което е част от ...