Начало / Политика / Румен Петков: СИК са превърнати в недобре организирана пощенска кутия

Румен Петков: СИК са превърнати в недобре организирана пощенска кутия

Румен Петков

Приетите от политическа партия ГЕРБ промени в изборната нормативна уредба  дадоха изключително лош оттенък във всички общини, в които вчера се проведоха частични  избори. Това коментира в Плевен Румен Петков. Според него, нововъведението всички бюлетини да се събират в преброителна комисия и едва тогава да започва броенето им, ненужно бави процеса и лишава обществеността от възможността да се разбере каква е била реалната подкрепа за кандидатите в отделните избирателни секции и селища. Той нарече безумна наложената от ГЕРБ процедура, заради която резултатите от избора в община Белене са станали известни едва в 4 часа тази сутрин. Досега броенето на бюлетините, независимо от броя на кандидатите, е приключвало за 4-5 часа, посочи Румен Петков

По същество тези промени в изборната нормативна уредба обезвъздушават секционните избирателни комисии  от гледна точка на това, че те са превърнати от г-жа Фидосова и компания в недобре организирана пощенска кутия, е категоричната позиция на Петков. Той призова парламентарните политически сили  за промени в изборния кодекс веднага, за да се сложи край на „това безумие”.

Румен Петков определи водената кампания от кандидата на БСП – Момчил Спасов, като образцова. Въпреки, че се проведе в много тежка кризисна обстановка, в нея надделя позитивното и погледа в бъдещето на Белене, е оценката на Петков. „С избора на Момчил Спасов за кмет на Белене гарантираме не просто приемственост, а гарантираме, че на кормилото на Общината застава един изключително добре подготвен човек. През последните десет години в Община Белене се работи системно за изграждане на административен капацитет за работа с евроинструментите и в резултат, трябва да кажем, че в Община Белене имаме много по-добре подготвени кадри, отколкото в Община Плевен”, смята Румен Петков.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...