Начало / Крими / Родители на непълнолетен измамник плащат съдебни разноски вместо него

Родители на непълнолетен измамник плащат съдебни разноски вместо него

Непълнолетен младеж получи условна присъда за извършена от него измама. Родителите му пък ще трябва да заплатят солидарно направените съдебни разноски, както и разноските в досъдебната фаза на процеса за възнаграждение на вещи лица, постанови състав на Районен съд Плевен.

Подсъдимият С. И. е признат за виновен за това, че на 5 октомври 2012 год. в село Ореховица с цел да набави за себе си имотна облага, заблудил С. Р., че ще му заплати сумата от 580 лева, три чувала с по 50 килограма ронена царевица и две прасета. Причинената имотна вреда е в размер на общо 577,50 лева, реши съдът. По това време младежът е бил непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на деянието си. Оказва се, че въпреки че не е навършил 18 години и е с начално образование, измамникът живее на съпружески начала и дори има дете. За престъплението му съдът е постановил наказание 8 месеца лишаване от свобода с отлагане на ефективното наказание с двегодишен изпитателен срок.

Измамникът ще трябва да заплати на С. Р. обезщетение за нанесените му имуществени вреди в размер на 577,50 лева. Майката и бащата на младежа пък, като родители и законно представители на непълнолетния подсъдим, ще заплатят солидарно сумата от 30 лева за възнаграждение на вещо лице в полза на Плевенски районен съд, както и 115 лева за направените разноски в досъдебната фаза на процеса в полза на ОД на МВР Плевен.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Плевенски окръжен съд.

Прочетете също:

74-годишен мъж загина при пожар в дома си

При пожар в дома си в плевенското село Брегаре е загинал 74-годишен мъж, съобщиха от ...