Начало / Крими / Районна прокуратура – Плевен постигна осъдителна присъда за рецидивист, осъждан 32 пъти

Районна прокуратура – Плевен постигна осъдителна присъда за рецидивист, осъждан 32 пъти

Районен съд – гр. Плевен наложи наказание седем години и шест месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на Емилиян Б. за извършено от него поредна кражба в условията на опасен рецидив на вещи на обща стойност 1 700 лева, съобщават от пресцентъра на прокуратурата

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия Емилиян Б. В хода на наказателното производство било установено, че на 05.05.2015г. вечерта около 22.45 Емилиян Б. забелязал, че къщата на пострадалия не свети и решил да открадне от нея вещи, които по-късно да продаде. Емилиян Б. разбил бравата на входната врата на имота и така влязъл вътре. Започнал да тършува из цялата къща и така намерил и подбрал множество вещи на обща стойност 1 700лв, между, които златен мъжки юбилеен пръстен, LED телевизор, електронна везна и др. Емилиян Б. взел всички вещи и напуснал имота, без да бъде забелязан. След като напуснал имота на пострадалия Цоло Б., подсъдимият незабавно започнал да се разпорежда с откраднатите вещи.

След като установил извършената кражба, пострадалия Цоло Б. уведомил органите на полицията. В хода на образуваното досъдебно производство били намерени част от откраднатите вещи и върнати на техния собственик.

Емилиян Б. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 32 пъти за извършени от него кражби и грабежи.

Присъдата не  е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд –Плевен.

 

Прочетете също:

Започна подаването на заявления за прием след 7 клас

От днес завършилите 7 клас ученици могат да подават заявление за участие в първи етап ...