Начало / Здравеопазване / Размразяват строежа на Кардиохирургията в Плевен

Размразяват строежа на Кардиохирургията в Плевен

проф. Тони ВековОт утре размразяват строежа и започва активно строителство на новия кардио-хирургичен комплекс, който ще бъде разширен и с неврохирургия, научихме от проф. Тони Веков, председател на Съвета на директорите на Български кардиологичен институт.  „Надяваме се в рамките на 18-20 месеца, строежът да приключи и болницата да влезе в експлоатация и да започне лечение на хора”, допълни проф. Веков.

Първата копка на кардиохирургията беше направена през  2010 г.,  но строежът спря. Сега надеждите са,че няма никакви административни препятствия това да се случи. „ В региона пациентите нямат достъп до кардиохирургия, за това смятам, че няма да имаме административни пречки”, поясни  проф. Веков. След като стане готова кардиохирургичната болница в нея ще работят специалисти, за които е помислено доста по-рано. Осем лекари от четири години специализират в чужбина кардио и неврохирургия. „Ние ще имаме млади специалисти в Плевен, още в първия момент, в който се открие болницата. Остава и идеята да се лекуват пациенти от съседни страни. Това е добре и за Плевен, тъй като апаратурата, която ще се базира в лечебното заведение, не съществува на балканския полуостров” допълни проф. Веков.. Инвестицията в новата кардиохирургична болница е над 20 млн. евро. 

Прочетете също:

Нов оперативен метод за смяна на тазобедрена става ще приложат ортопеди от МБАЛ „Авис Медика“ съвместно с белгийски колега

На 15 и 16 декември по покана на д-р Роберт Халваджиян гост в МБАЛ „Авис ...