Акценти
Начало / Крими / Разкриха съучастници в извършването на палеж

Разкриха съучастници в извършването на палеж

Пламъците лумнали рано сутринта на 27 април 2019 година в частен автомобил в плевенското село Гривица, съобщиха органите на реда. Сигнал за горящия автомобил е постъпил в 02:45 часа. На място са изпратени полицейски служители от Първо РУ – Плевен и екип на РСПБЗН – Плевен. Пожарът е загасен. Извършен е оглед. Установено е, че е изгорял „Фолксваген Пасат“. Уведомен е прокурор, а работата по разследването е продължена от служители от Първо РУ – Плевен и експерт при РСПБЗН – Плевен. От проведените оперативни действия е установено, че престъплението е реализирано в съучастие от 25-годишен от село Дисевица – като извършител и 40-годишна от Плевен, като подбудител. Двамата са привлечени в качеството си на обвиняеми по досъдебното производство за престъпление по чл.216, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2, ал.3  във вр. с ал.1 от НК. Изяснено се, че е имало отношения между собственика на запаления автомобил и 40-годишната плевенчанка, а причината за палежа е на битова основа. На извършителя е взета мярка за неотклонение  „домашен арест“, а на подбудителката – „подписка“.

На 28 октомври 2019 година в 15:44 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в автомобил „Мерцедес“ в местността Мъртвата долина, казаха униформените. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън при рязане с ъглошлайф. В пожарогасенето участие са взели служители от РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...