Акценти
Начало / Култура / Първо място  в конкурс за народни танци  за  Гимназията по туризъм в Плевен

Първо място  в конкурс за народни танци  за  Гимназията по туризъм в Плевен

В навечерието на  1 март в зала „Катя Попова“ град Плевен се проведе надиграване  между самодейните състави за народни танци   на училищата  в Плевен.  В конкурса се включиха състави от четири училища. На първо място беше класиран танцовият състав на ПГ по туризъм „Алеко  Константинов“  – „Алеко пее и танцува“ с ръководител Детелина Христова – учител по социални дейности, хореограф Цветомир Ангелов – ученик от 12 г клас и сценарист – Никол Николова – ученичка от 10 г клас.

„Нашите танцьори  играха с много чувство, вдъхновени от българските традиции и се потопиха в магията на танца. С красивите си северняшки носии, които закупихме специално за танцовия състав, се създаде празнично настроение в залата. Учениците участват и по проекта „Твоя час“ в групата за занимания по интереси „Българско хорце“. В продължение на един  месец те репетираха неуморно и отговорно”, сподели с чувство на гордост директорката на гимназията Малинка Маринова.

Конкурсът за народни танци беше организират от сдружение „Артилерия – Ген.Владимир Вазов“ – Плевен, със съдействието на клуб „Северняци” и НЧ „Цветан Спасов” по повод 180 години от рождението на Васил Левски. В него се включиха още състави от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, ДФСГ „Интелект” и ПГ по хранителни технологии. Жури с председател Джейлян Демирев, художествен ръководител на клуб „Северняци” оценява изпълненията на съставите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...