Акценти
Начало / Спорт / Първи медал за Кристиян Георгиев от „Спартак Плевен XXI” от турнира „Търновската Царица”

Първи медал за Кристиян Георгиев от „Спартак Плевен XXI” от турнира „Търновската Царица”

Мартин Попов и Кристиян  Георгиев
Сребърният медалист Кристиян Георгиев /вдясно/ и най-малкият участник в турнира Мартин Попов. Снимка: „Спартак Плевен ХХI“

Четирима състезатели на шахматен клуб  „Спартак Плевен XXI” участваха в турнира  Национална куп а „Търновската царица”, който се проведе от 1 до 3 май във Велико Търново.   Над 180 състезатели, разпределени в четири възрастови групи-до 8,10,12 и 14 години,  се включиха в двете първенства на турнира – по ускорен шах и блиц, който за първи път е включен в турнира.

В групата до 14 години Владимир Върбанов отново бе сред лидерите на турнира по ускорен шах като набра 6 точки, което му отреди 5-то място в класирането. Въпреки че не взе медал, поредното му призово класиране го утвърди като един от най-силните състезатели в неговата група. В групата до 10 години участвуваха Кристиян Георгиев и Никола Тодоров, които показаха напредък в играта си в сравнение с Държавното първенство преди два месеца в Плевен, постигайки съответно 5,5 и 4 точки. В групата до 8 години пък  все още ненавършилия 6 години Мартин Попов успя да спечели цели 4 точки срещу по-големите си съперници. Голямата радост за плевенският клуб дойде в състезанието по блиц, където в групата до 10 години Кристиян Георгиев постигна 7 точки от 9 възможни и се класира на второ място в групата,  изпреварвайки куп фаворити. Това е първи медал от национално състезание и голям успех за Кристиян и неговия треньор Михаил Гигов. Класирането на плевенският състезател бе определено и като една от приятните изненади на турнира, тъй като той тренира по-малко от година и по рейтинг бе чак 15-ти в групата си. Мартин Попов също участвува в групата до 8 години като спечели 3 точки.Той  беше награден от домакините с медал като най-малък участник в турнира.

Това е 18-то издание на турнира, включен в  календара на БФШ.

Прочетете също:

Важно за шофьорите в Плевен! Временно се променя движението на 23 май заради спортна проява

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни ...