Начало / Последни новини / Първи благотворителен симулативен турнир по спортен бридж

Първи благотворителен симулативен турнир по спортен бридж

На 21 декември в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Асеновград и Димитровград се състоя първият симулативен благотворителен турнир по спортен бридж. Идеята е на новото ръководство на Българската бридж федерация, на която изпълнителен директор е плевенчанинът Клементин Николчев.

 В седемте града едновременно се изиграха 24 дона, като се направиха класирания за отделните градове и общо за цялата страна. В надпреварата се включиха 87 двойки.

Турнирът бе без награди, а със събраните  средства от участницити ще се подпомогне участието на младежкия национален отбор на Световното първенство през 2010 г.

 В град Плевен в турнира се включиха 14 двойки от  Певен, Враца, Червен бряг и Белене.

Турнирът бе спечелен  от Светлин Антонов-Чавдар Андреев (Плевен) следвани от Емил Попов-Тома Томов (Плевен) и Валери Стоянов-Георги Петров (Червен бряг).

  В генералното класиране за цялата страна първи са Стоян Николов-Христо Чавдаров (Асеновград), а двойката Светлин Антонов-Чавдар Андреев(Плевен) са четвърти. В челната десетка влязоха и двойката Любляна и Слави Алексиеви, които са десети.

Подобен,но много по-мащабен турнир ще се състои на 11 януари 2020 г. Той е организиран от Турската бридж федерация, която покани и българските си колеги  и е в памет  на българския бриджор Калин Каракехаьов. В турнира се очаква да се включат над 2000 състезатели от двете държави, а Плевен ще бъде един от градовете, включени в тази проява.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...