Начало / Здравеопазване / Първият трансконтинентален телемост до Китай осъществи плевенският ХАЙФУ център

Първият трансконтинентален телемост до Китай осъществи плевенският ХАЙФУ център

Чрез иновативен едночасов телемост екипът на ХАЙФУ центъра в Плевен осъществи връзка между Плевен и Чонгкинг, Китай по време на експо изложение в Китай. Аудиторията в Китай проследи ХАЙФУ хирургия на живо, при която чрез неинвазивно термично изгаряне, посредством фокусиран ултразвук е унищожен 3 см миомен възел на българска пациентка. Телемедицинската връзка е осъществена благодарение на специален софтуер, който се използва за първи път. Това е и първата ХАЙФУ хирургия на живо, при която се осъществява трансконтинентален телемост пред международна аудитория в световен мащаб. Доц. д-р Добромир Димитров, ръководител на плевенският екип, започна телевръзката с представяне на България, Плевен, Медицински университет-Плевен и УМБАЛ „Св. Марина“-гр.Плевен. Пациентката се доверява на екипът на ХАЙФУ центъра в Плевен за лечението на миомен възел, разположен по предна маточна стена с размер 3 см, заради липсващите разрези, бързото възстановяване и минималния риск от усложнения при това иновативно лечение. По време на процедурата пациентката е в постоянен контакт с екипът на ХАЙФУ центъра, но и с аудиторията в Китай. Това е възможно защото процедурата се осъществява с минимална упойка. Пациентката  понася добре интервенцията и няма същестевени оплаквания, съобщават от екипа, извършил интервенцията.

Самото лечение е продължило 45 минути, средната използвана енергия е от 250W,  като в ранният следобед пациентката е успешно изписана от ХАЙФУ центъра без оплаквания.

Екипът, осъществил процедурата, е с ръководител доц. д-р Добромир Димитров, участвали са още д-р Венци Георгиев, д-р Надя Станиславова и д-р Иван Малкодански.

От 23 до 25 ​​август 2018 г. в Чонгкингския Международен Експо Център се провежда Smart China Expo. То се организира съвместно от няколко китайски държавни институции: Министерството на науката и технологиите, Министерството на промишлеността и информационните технологии, Китайската академия на науките, Китайската академия по инженерство и Китайската асоциация за наука и технологии. На 23 Август лично вицепремиерът на Китайската народна република Хан Джън е открил Smart изложението. Smart China Expo се провежда като професионално събитие с най-висок световен стандарт и международна аудитория, включващо различни събития като конференции, изложби и конкурси. Общата площ на изложението е 0.186 милиона m2. На форума ще присъстват над 400 гостуващи гости от политически, промишлени, академични и научноизследователски сектори. За интелигентните индустриални организации, предприятия, експерти и учени от цял ​​свят това e страхотна платформа за представяне на авангардни технологии, интелигентен жизнен опит, иновативни шоута и конкурси, както и взаимодействия и дискусии в смарт индустриите.

Прочетете също:

Тази вечер в Плевен е официалният старт на националния поход „По стъпките на Левски”

Тази вечер, от 18.30 часа, пред паметника на Васил Левски в Плевен ще бъде даден ...