Акценти
Начало / На фокус / Първите деца от дом „Детелина“ посрещнаха днес в ЦНСТ на улица „Гургулят“

Първите деца от дом „Детелина“ посрещнаха днес в ЦНСТ на улица „Гургулят“

Първите седем деца в „Център за настаняване от семеен тип” на ул. „Гургулят” № 32 настаниха днес, информира Анелия Цанкова, директор на 6 ЦНСТ – гр. Плевен. Центърът е разкрит по проект „Предоставяне на социални услуги в общността в 6 центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, изведени от специализирани институции”. След поредица от опознавателни срещи с децата от ДДЛРГ „Детелина”, с цел по-пълното им опознаване и запознаване с новата за тях среда дойде и дългоочакваният ден.

На 21 април децата за първи път поставиха личните си вещи в новия си дом и почувстваха, че в техния живот започва нещо ново и по-хубаво. Домът е с капацитет за 14 деца, а за посрещането на първите седем от тях днес в новия им дом присъстваха Стефан Милев, зам.-кмет на Община Плевен, Стефан Захариев – началник отдел „Здравеопазване и социални дейности” в Община Плевен, Ирина Ранкова – главен експерт „Здравеопазване и социални дейности” в Община Плевен и персонала на ЦНСТ.

откриване ЦНСТ Гургулят

Стефан Милев пожела на децата този ден да остане за цял живот в тях като едно ново начало и изрази надежда, че влизането им в ЦНСТ ще промени живота им към нещо хубаво и добро. От своя страна директорката на ЦНСТ Анелия Цанкова се обърна към децата и изрази своите и на всички служители в 6 ЦНСТ – гр. Плевен пожелания за здраве, усмивки и щастливо детство на новите обитатели на дома.

откриване ЦНСТ Гургулят

По стар обичай за добре дошли децата бяха посрещнати с хляб и сол. За тяхното добро настроение се погрижиха децата от спортен клуб по спортни танци „Зорая” и децата от ЦНСТ, които бяха подготвили програма за своите нови другарчета.

откриване ЦНСТ Гургулят

откриване ЦНСТ Гургулят

Прочетете също:

1 700 медици ще получат допълнително възнаграждение

1 700 медици от 34 лечебни заведения в страната ще получат по 1 000 лв. допълнително към ...