Акценти
Начало / Общество / Проф. Славчо Томов: Нека превърнем Плевен в медицинския Харвард на Балканите

Проф. Славчо Томов: Нека превърнем Плевен в медицинския Харвард на Балканите

В Плевен има много достойни българи и всеки един от тях е достоен да носи званието „Почетен гражданин”. Но за мен не е толкова важно званието, важно е онова, което човек носи вътре в себе си, неговия дух. Приемам това признание днес не толкова като признание към личността проф. Томов. Приемам го като признание към цялата академична общност, към всички преподаватели, които през тези близо 45 години са работели и продължават да работят за това висшето училище по медицина да бъде и да се превърне в една от емблемите на Плевен. Това каза ректорът на Медицински университет – Плевен, проф. д-р Славчо Томов, след като днес получи званието „Почетен гражданин на Плевен” на тържествена сесия в Актовата зала на Община Плевен.

Приемайки отличието проф. Томов, силно развълнуван, каза, че той има едно послание към онези, които ще дойдат след нас: „Нека работят така, че един ден да превърнем този университет и Плевен в медицинския Харвард на Балканите“.

Поздравителен адрес по повод удостояването на проф. д-р Томов с почетното звание бе изпратен от министъра на правосъдието Цецка Цачева. В него министър Цачева посочва, че напълно подкрепя мотивите на Общинския съвет в Плевен, приел единодушно решението за почетното звание за проф. д-р Томов.

 

Прочетете също:

Над 930 са поставените под карантина в област Плевен

В област Плевен под карантина са поставени 938 лица във връзка с ограничаване на разпространението ...