Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата в Плевен прeдаде на съд четирима за отвличане и изнасилване на момиче

Прокуратурата в Плевен прeдаде на съд четирима за отвличане и изнасилване на момиче

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу четирима за отвличане и изнасилване на момиче.

Е.М., заедно с Б.Т. и непълнолетните  И. А. и П. Т. са подсъдими по обвинение за това, че на 24.02.2018г. в село в  област Плевен, в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършило 18 години момиче, без нейно съгласие като я принудили към това със сила и заплашване.

Обвиняемият и пострадалата имали връзката, при която Е. М. проявявал необоснована ревност, лошо отношение, отправял обиди и й нанасял побой. След пореден  случай на насилие от страна обвиняемият през лятото на 2017 г., момичето сложило край на връзката.

На 23.02.2018 г. Е. М. заедно с другите обвиняеми употребили алкохол, като след полунощ Е. М. предложил на всички да отидат в дома на приятелката му и да я вземат от там.  След като отишли до дома на момичето,  Е. М. влязъл в стаята на пострадалата и за да я накара да тръгне с него, я заплашил и ѝ нанесъл удари с ръка в лицето. Върнали се в къщата, в която се били събрали преди това и продължили да пият. Ядосан от решението на момичето да прекрати връзката си с него, Е.М. предложил на всички от компанията да се съвкупят с приятелката му. За да прекърши съпротивата й, започнал да я обижда и да ѝ нанася силни удари по лицето и тялото. Отвел момичето в съседната стая и продължил да я бие и обижда, като ѝ заповядал да прави секс с всички от компанията, въпреки нейното несъгласие.

 По искане на прокуратурата спрямо Е.М е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият Б.Т. е с мярка за неотклонение – „подписка“, а двамата непълнолетни са с мярка за неотклонение „надзор от родител“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Арест за 16-годишен и 21-годишен откраднали пари, телевизор и газов пистолет от къща в Тръстеник

На 5 април 2020 година в полицията е получен сигнал за извършена домова кражба в ...