Начало / Култура / Продължителни аплодисменти и дълбок поклон за 35-годишния хор „Звъника” (снимки)

Продължителни аплодисменти и дълбок поклон за 35-годишния хор „Звъника” (снимки)

С впечатляващ концерт снощи на голямата сцена в ДКТ „Иван Радоев” емблематичният за Плевен хор „Звъника” отпразнува своя 35-ти рожден ден. На празнично украсената и отрупана с цветя сцена излязоха сегашни и бивши хористи. Редом с тях пяха и техни родители в първия в България Хор на родителите. Обединяващата фигура беше Ваня Делийска – създател, вдъхновител и диригент на „Звъника”.

Хорът е създаден през месец декември 1984 г. Стотици плевенски деца са оставили част от детските си години и спомени в творческата биография на „Звъника”. Стотици момичета и момчета са мечтали заедно и са сбъдвали мечтите си през тези 35 години.

В този празничен ден за всички тях бяха аплодисментите, благодарностите и поклона за таланта, трудолюбието им и за прославата на нашия град.

Специално да поздрави малките и пораснали звъничета дойде кметът Георг Спартански. В емоционалното си обръщение той нарече хор „Звъника” опората в общественото пространство,  която ни  дава смисъла на живота. „Хор „Звъника”  ни показва с примера си, че нещата могат да бъдат правени по един красив, достоен, възпитателен начин, така че да има полза за цялото общество и за държавата”, каза Спартански. Той изрази общата благодарност към това, което прави Ваня Делийска.  „Човек, когато има цел, има талант да я реализира и има мотивацията да го прави вече 35 години неуморно, заслужава само едно  – огромно уважение, дълбок поклон и бурни аплодисменти за това, което е дал от цялото си сърце за нас”, изтъкна той.

Георг Спартански връчи на Ваня Делийска почетния знак на кмета на Плевен като признание за всичко, което тя прави за Плевен.

Поздрав поднесе и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева.

Поздравителни адреси по повод годишнината на хора бяха изпратени от президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и много други.

Хор „Звъника“ и Ваня Делийска отговориха на поздравленията по най-достойния начин – с прекрасните си изпълнения. Прозвучаха познати, любими и много вълнуващи творби, белязали възходящият път на плевенския хор.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...