Акценти
Начало / Икономика / Проблемът със строителните отпадъци край контейнерите отново на дневен ред

Проблемът със строителните отпадъци край контейнерите отново на дневен ред

За поредна година летните ремонти, извършвани в офиси и частни домове, създават проблем на почистващите фирми заради честото нерегламентирано изхвърляне на строителни, промишлени и едрогабаритни отпадъци извън съдовете за смет и в междублоковите пространства. За почистването и извозването на такива нерегламентирани сметища се налага да изпращаме фадрома и самосвал,  обясни Иво Георгиев, управител на една от сметопочистващите фирми в Плевен.

Сериозен проблем създава и изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за битова смет, което води до тяхното повреждане и унищожаване. „Съдовете за смет са предназначени единствено за изхвърляне на битови отпадъци. Когато строителни отпадъци попаднат в корпуса на сметосъбиращите камиони, това е предпоставка за сериозни повреди и аварии на почистващата техника”, обърна внимание Иво Георгиев.

Всичко това, което освен проблеми носи и значителни финансови загуби, може да бъде избегнато със заявка на специален контейнер за извозване на строителни, промишлени и едрогабаритни отпадъци. Той може да бъде поръчан на телефон 064 802890. На същия телефон гражданите могат да поставят въпроси или да подават сигнали, свързани със сметосъбирането.

 

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...