Акценти
Начало / Здравеопазване / Проблеми и трудности при кърменето ще разгледа лекция в РЗИ – Плевен

Проблеми и трудности при кърменето ще разгледа лекция в РЗИ – Плевен

Лекция с подкрепата на Ла Лече Лига на тема „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности при кърмене“ ще се проведе в Плевен.

Кърменето е естествен процес, но често отнема известно време майката и бебето да свикнат, да се нагодят един към друг и да се научат как най-добре и най-лесно да правят нещата, споделят организаторите на събитието. Много често предварителната информация, която майката получава, е от огромно значение и кърменето протича безпроблемно и приятно от самото начало. В други случаи, е възможно да има препятствия за преодоляване, с които могат да се сблъскат майките, особено в първите седмици след раждането, като болезнени зърна, запушени канали, мастит, яде ли достатъчно бебето, как да разбудим сънливото бебе и други. Но с успешен старт и навреме потърсена помощ най-често всичко се нарежда добре. Именно с тези често срещани проблеми ще занимае лекцията плевенчанки.

Срещата ще се проведе на 18 април от 10 до 12 часа в Регионална здравна инспекция -Плевен, ет.3, Конферентна зала. Повече за събитието може да намерите тук.

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...