Начало / Образование / Призово класиране за ученици от Езикова гимназия – Плевен на сесия на УчИ-БАН

Призово класиране за ученици от Езикова гимназия – Плевен на сесия на УчИ-БАН

Отборът на Езикова гимназия – Плевен  се класира на второ място в четвъртата научна сесия на Ученическия институт на Българската академия на науките (УчИ – БАН

Отборът на Езиковата: Пламен Георгиев – XIд клас и Далия Христова – Xд клас, с ръководител Людмила Бояджиева, учител по биология и химия, впечатлиха конкурентните отбори и академичното жури на БАН с  мултидисциплинарния си проект „Слабата страна на силния пол“. Разработката акцентира върху изключително актуалната тема с влиянието на вещества, съдържащи се в поликарбонатните пластмаси върху репродуктивната система на мъжа. Отборът извоюва призовото място в раздела „Природни науки“ чрез постерно представяне на проекта, показвайки дълбоки познания в областта на биохимията, ендокринологията и екологията.

Ученическият институт на БАН е рецензирал проекти във всички научни области, разработени от ученици от 8 до 12 клас. На сесията бяха представени първите резултати по Програмата за въвеждане на съвременни методи в образованието и работата с млади таланти. С финансиране по тази програма БАН е реализирала общо 17 проекта за обучение на учители и ученици.

Четвъртата сесия на УчИ – БАН продължи с представяне на научно-изследователски разработки на ученици от цялата страна. Академията насърчава тяхното развитие в областта на науката и научните изследвания, към която имат интерес. Общо 32 проекта бяха показани в областите химия, биология, физика, хуманитарни науки, информатика и информационни технологии, математика и роботика.

Прочетете също:

Детските градини в община Пордим получиха дарение

Детските градини в населените места на община Пордим получиха голямо дарение от „Метро“ Плевен, народния ...