Акценти
Начало / Образование / Представиха Факултета по фармация на Медицинския в Плевен на Български фармацевтични дни

Представиха Факултета по фармация на Медицинския в Плевен на Български фармацевтични дни

На 13-то издание на Български фармацевтични дни в края на м. юни за поредна година Факултетът по фармация при Медицински университет – Плевен бе представен от своите преподаватели и служители. Те промотираха възможностите за кандидатстване, качественото обучение и перспективите за кариерно развитие във фармацевтичната наука и практика в град Плевен. Висшето училище в Плевен се нареди достойно сред 971 участници в изложението, от които 826 магистър-фармацевти и 145 други медицински специалисти. Форумът е едно от най-значимите събития от календара на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България. За първи път той бе организиран сред красотата на природата – в първия планински курорт в България и на Балканите, к.к. Боровец.

Представителите на МУ-Плевен – доц. Мая Йотова, дф, ас. Галина Дякова и Силвия Рускова – споделиха с аудиторията на форума факта, че МУ-Плевен получи първата си отлична програмна акредитация на специалността от регулираните професии „Фармация“ с образователно-квалификационна степен „Магистър“ във Факултет „Фармация“. Общата оценка от акредитация е 9.06 (при максимална 10) със срок на валидност 6 (шест) години с увеличен капацитет от 300 на 450 студенти. Високата акредитационна оценка автоматично означава прием на 90 студенти по държавна поръчка в специалност „Фармация“ годишно и право на обявяване на платен прием в рамките на свободния капацитет. Към момента във Факултет „Фармация“ се обучават общо 131 студенти – 60 студенти в първи курс, 44 във втори и 30 в трети курс на обучение.

Фокусът на тазгодишното издание на Български фармацевтични дни беше приемането на нови правила за добра фармацевтична практика, утвърждаването и въвеждането на Кодекса на Българския фармацевтичен съюз за поведение в областта на търговията на дребно с лекарствени продукти по смисъла на чл.40, §1 от Регламент (ЕС) 2016/679. Научната програма на Българските фармацевтични дни включваше и други важни теми за фармацевтичната общност у нас като спецификите на професионалната комуникация в практиката на фармацевта, както и уъркшоп, разглеждащ стратегиите за управление на стреса на работното място.

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...