Акценти
Начало / Здравеопазване / Председателят на Асоциация „Диабет” днес е в Плевен за национална среща

Председателят на Асоциация „Диабет” днес е в Плевен за национална среща

Председателят на Българската асоциация „Диабет” – Красимир Кънев, ще вземе участие в Национална среща по проблемите на диабета, която ще се проведе днес в Плевен. Здравният форум ще се проведе под патронажа на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Откриването е в 10 часа  в зала „Плевен”.

Организатори на националната среща са Сдружение „Диабет“ – Плевен, съвместно с Клиниката по ендокринология на УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – Плевен.

За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на местния парламента Мартин Митев, след което форумът ще продължи с лекция на проф. Димитър Господинов – началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ – Плевен.  Проф. Господинов ще говори по темата „Кожни промени при захарен диабет”. Диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще представи доц. Катя Тодорова – началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Г. Странски” – Плевен и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. Като лектори в срещата се включват още д-р Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/.

 

Прочетете също:

На декемврийската сесия съветниците гласуват заплатите си и новата структура на администрацията

Следващата седмица, на 19 декември, Общински съвет – Плевен, се събира за редовното си месечно ...