Акценти
Начало / Крими / Предадоха на съда в Плевен  рецидивист за извършена поредна измама

Предадоха на съда в Плевен  рецидивист за извършена поредна измама

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 41-годишен рецидивист за извършена поредна измама.

Обвиняемият Пламен Л. често си набавял парични средства чрез въвеждане в заблуждение на различни лица, за които измами бил многократно осъждан. Пред различни хора се представял като човек живял в чужбина, с добро материално положение и контакти. Представял се за рекламен агент, дистрибутор, собственик на фирми, брокер, вносител на автомобили и др. Бил общителен, бързо създавал контакти и бързо се ориентирал в дадена обстановка, с цел да спечели доверие.

В края на февруари 2017г. в гр.Плевен обвиняемият ползвал услугите на таксиметрова фирма. По време на пътуването се запознал с шофьора, като се представил за автотърговец, занимаващ се с внос на автомобили от чужбина. Пострадалият споделил за намерението си да закупи употребяван лек автомобил. Тогава обвиняемият го уверил, че срещу 5000 лв. може да му внесе от Швейцария автомобил и дори му показал снимка. Пострадалият харесал на външен вид автомобила от снимката и няколко дни по-късно решил да закупи автомобила от обвиняемия. Въведен в заблуждение от убедителните твърдения на обвиняемия, пострадалият се съгласил да даде капаро от 600 лв.

На уговорената дата за доставка на автомобила и след това пострадалият няколкократно се опитвал да се свърже с обвиняемия по телефона, за да се информира дали автомобилът вече е в България, но телефонът бил изключен.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

На декемврийската сесия съветниците гласуват заплатите си и новата структура на администрацията

Следващата седмица, на 19 декември, Общински съвет – Плевен, се събира за редовното си месечно ...