Начало / Образование / Празник на пчеларя организираха в ДГ „Незабравка“ в Горна Митрополия

Празник на пчеларя организираха в ДГ „Незабравка“ в Горна Митрополия

Летен празник на пчеларя „Св.Прокопий“, с много песни и танци си спретнаха в село Горна Митрополия, община Долна Митрополия.  Празникът се проведе в Детска градина “Незабравка“–с.Горна Митрополия и се организира с любезното съдействие на Общинска пчеларска организация–Долна Митрополия, Пчеларско дружество “ Нектар“– с. Горна Митрополия и с подкрепата на Областен пчеларски съюз – Плевен.

Доц. Юлиян Станчев – председател на Областен пчеларски съюз гр. Плевен и Атанаска Василева – кмет на с. Горна Митрополия поднесоха приветствия и поздравиха хората, занимаващи се с тази древна и благородна дейност – пчеларството, при която човекът се грижи с любов за пчелите.

С богата програма се представиха децата от ДГ „Незабравка. Те пресъздадоха музикалната драматизация „Ранобудни пчелички“. В магията на танца ни потопиха и учениците от танцова група „Изненада“ при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Горна Митрополия. Солистките на ПГ „Надежда“ при пенсионерския клуб в селото поздравиха всички присъстващи с „Песен за пчелата“.

В края на тържеството  думи на благодарност за организирания празник произнесе Райна Йотова – председател на Общинската пчеларска организация. Тя връчи на колектива на Детска градина „Незабравка“ парично дарение от Областен пчеларски съюз–Плевен, Общинска пчеларска организация-Долна Митрополия и Пчеларско дружество „Нектар“, село Горна Митрополия.

„За мен и моя екип е чест и удоволствие да бъдем домакин на това специално събитие и затова, че заедно успяхме да осъществим този прекрасен празник. Да дариш, означава да подариш надежда за по-добро бъдеще и щастливо детство на децата. От сърце ви благодарим и пожелаваме на вас и членовете на вашите организации здраве, полета с дъхави цветя и пълни кошери с пчели и сладък вкусен мед”, с тези мили думи се обърна към гостите Цецка Георгиева – директор на ДГ „Незабравка“. Тя връчи свидетелства за дарение и увери, че волята на дарителите ще бъде изпълнена с огромно желание и удоволствие.

Всички деца получиха лакомства от Общинската пчеларска организация.

Снимки: ДГ „Незабравка“

Прочетете също:

Деца дадоха старта на кампанията „Капачки за живот” в Плевен

Плевенски деца първи пуснаха пластмасови капачки от бутилки в монтираните за целта метални сърца в ...