Начало / Общество / Посланикът на Русия беше на посещение в община Пордим

Посланикът на Русия беше на посещение в община Пордим

На 4 май на посещение в Община Пордим беше Анатолий Макаров -извънреден и пълномощен посланик на Русия в България, както и пра-пра внукът на генерал Тотлебен Сергей Конопак.

Поводът за визитата им е 200 годишнината от рождението на ген. Тотлебен, който съвпада и с ежегодния празник на с. Тотлебен. Гостите бяха посрещани от кмета на Община Пордим Детелин Василев и Емил Гашев, кмет на с. Тотлебен. След прочувствените изказвания на руските гости и кмета на Община Пордим всички бяха поздравени от изпълнители от НЧ „Пробуда 1903“ с Тотлебен и учениците от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ гр. Пордим. Венци и цветя на признателност бяха поднесени на паметника на ген. Тотлебен в центъра на селото.

Следващата спирка от посещението на посланика е била в Пордим. Там те са поднесли цветя на паметника „Костница“ в центъра на града. Гостите са посетили и Къщата -музей „Великий княз Николай Николаевич“.

В края на визитата Негово Превъзходителство Анатолий Макаров е изразил своята благодарност към ръководството на Община Пордим за признателността, с която се отнасят към руските паметници и героите на Русия, отдали живота си за България.

Прочетете също:

Поздрав на Мартин Митев за 24 май

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ХОРА НА ЗНАНИЕТО, ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА, СКЪПИ ПЛЕВЕНЧАНИ, На 24 май отбелязваме един ...