Начало / Крими / Поредно отлагане на делото срещу ромската фамилия от Долни Дъбник

Поредно отлагане на делото срещу ромската фамилия от Долни Дъбник

За пореден път отложиха делото срещу ромската фамилия Маринови от Долни Дъбник, обвинена за пране на пари. В съдебно заседание вчера е изслушано заключението на вещото лице по назначената допълнителна съдебно-икономическа експертиза, както и заключението по назначената съдебно-медицинска експертиза.
Делото е отложено за призоваване на свидетели, допуснати в съдебно заседание, за изслушване заключението по назначената съдебно-психиатрична експертиза, както и за изготвяне на заключение по назначената допълнителна автотехническа експертиза.

След разпит на един от частните обвинители и граждански ищци в края на декември м.г., делото бе отложено за 25 януари 2016 г.. Причина за това стана необходимостта от изготвяне на допълнителна автотехническа експертиза, както и призоваването на свидетели. Вчера то бе отложено отново за нова дата.

Припомняме, че случаят с ромската фамилия от Долни Дъбник нашумя през януари 2014 година. През август месец 2015-а Окръжна прокуратура – Плевен внесе в Окръжен съд – Плевен и обвинителен акт срещу Иванка Маринова, Иван Маринов, Елисавета Маринова, Горан Станев и Станьо Маринов – всички от град Долни Дъбник. На петимата бяха повдигнати обвинения за пране на пари. През периода 2009 г. – месец декември 2013 г. в град Плевен петимата обвиняеми получили, използвали и прикрили произхода на парични средства в размер, възлизащ общо на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от Иванка Маринова чрез измама. На Иванка Маринова бе повдигнато обвинение и за извършено предикатно престъпление – „измама“ в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Маринова е измамила три палестински гражданки от град Рамала, Палестинската автономна територия, като имотната вреда, която им е причинена, е общо в размер на 2 417 010.22 щатски долара или 3 530 042.48 лв. Общият брой на измамите, които са осъществени от Маринова, са 212, като тя е убеждавала своите жертви, че ще ги освободи от „проклятието”, което имат те и техните близки.

Делото е насрочено за 26.02.2016 г. от 10:00 часа.

Прочетете също:

Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март  

Два документални филма, посветени на Плевенската епопея, ще бъдат излъчени по повод Националния празник на ...