Акценти
Начало / Култура / Поредният сезон на „Фортисимо в клас” ще открият в Плевен

Поредният сезон на „Фортисимо в клас” ще открият в Плевен

На 23 октомври в Плевен ще бъде даден старт на поредния сезон на проекта „Фортисимо в клас” на Фондация „Америка за България”, реализиран в нашия град с подкрепата на Плевенска филхармония.

Проектът е предназначен за ученици от 4 клас и има за цел да запознае  децата с инструментите, включени в състава на симфоничния оркестър. За целта 7 лектора, оркестранти в Плевенска филхармония ще покажат на учениците от три плевенски училища истински инструменти, ще им разкажат историята им, ще покажат частите им и начина на звукоизвличане. А в края на часа децата, които имат желание, ще могат да хванат инструментите в ръце и дори да посвирят на тях.

В проекта тази учебна година са включени цигулка и виолончело от групата на струнните, флейта и обой от групата на дървени духови, тромпет и тромбон от групата на медни духови и барабани от групата на ударните инструменти. Така децата ще опознаят състава на симфоничния оркестър, ще разберат кой инструмент как звучи.

Предвидено е проектът да продължи в рамките на учебната 2017 / 2018 година, като през април ще има заключителен концерт, на който децата, участници в проекта, ще бъдат гости в залата на ДКТ „Иван Радоев“, където ще видят един симфоничен оркестър в пълен състав.

Откриването на новия сезон на „Фортисимо в клас” ще бъде в училище „Иван Вазов“, пионер в този проект.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...