Начало / Последни новини / Пореден фурор за момичетата на СКБ Изобор – спечелиха три медала за България

Пореден фурор за момичетата на СКБ Изобор – спечелиха три медала за България

Момичетата на плевенския СКБ Изобор донесоха най-големите успехи за България в силния международен турнир по борба за момичета в румънския град Клуж Напока. Златен и два бронзови медала завоюваха националните ни състезателки, водени от петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева. Най-силно от възпитаничките на треньорите Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки в СКБ Изобор /Плевен/ се представи Виктория Бойнова. Тя спечели категорията до 33 кг, надвивайки четири съпернички. С бронзови медали се окичиха Яна Димитрова /38 кг/ и Красимира Димитрова /43 кг/ след като победиха по три противнички и загубиха на полуфиналите.

Представянето на трите бе поредния връх за плевенския клуб. Виктория, Яна и Красимира са част от отбора на СКБ Изобор, който на 13 април 2019 г. спечели титлата на България за момичета. Сега в Румъния трите момичета затвърдиха високата си класа в състезание от изключително висок ранг, в който участваха представители на Австрия, Англия, Канада, Хърватия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Унгария, Полша, Молдова, Сърбия, Монако, Словения, Словакия, Испания, Украйна, САЩ, Швейцария и Швеция.

Прочетете също:

Първокурсниците – летци положиха семестриален изпит по летателна подготовка

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите ...