Начало / Общество / Поздрав на областния управител Ралица Добрева по повод Съединението на България 

Поздрав на областния управител Ралица Добрева по повод Съединението на България 

Уважаеми жители на Област Плевен,

Съединението и силата, която носи то на българския народ и българската държава е онази историческа линия, която преминава през цялата българска история до днес.  Но негов най – ярък образ в съзнанието на всеки от нас изграждат паметните събития около Съединението на Княжество България и Източна Румелия, 131 години от които с гордост отбелязваме днес.

На шести септември 1885 година българите по категоричен начин заявяват на Европа и света своята готовност и твърда решимост за единна и независима държава.

Непримиримостта и романтичните идеали за обединена и силна държава, историческата памет и национална съпричастност превръщат новоосвободеният български народ в исполин, готов сам да  чертае своето бъдеще, да отстоява свободата си и да защитава територията си. И последвалите исторически събития по безспорен начин доказват това.

Личностите – обединители на нацията оставят своя ярък отпечатък в историята с умението си да напомнят за искрата и канализират неизчерпаемата енергия на единението в значими общонационални каузи.

Съединението живее в сърцата на всички българи и в ден като днешния събужда националната ни гордост, увереност и отговорност към бъднините на Свободна, Единна, Независима, Стабилна и Демократична България!

Честит празник!

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...