Начало / На фокус / Под патронажа на Президента създават  гвардейски отряд в ОУ „Д-р Петър Берон”-Плевен

Под патронажа на Президента създават  гвардейски отряд в ОУ „Д-р Петър Берон”-Плевен

В ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен е създаден вторият в страната ученически гвардейски отряд. Инициативата е на д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“ и Ваня Дражева, директор на училището.
На 7 февруари, сряда, от 10.00 часа бригаден генерал Илко Йорданов – командир на Национална гвардейска част, Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ и Калин Сърменов – актьор и директор на Сатиричния театър, ще открият гвардейски музеен кът в ОУ „Д-р Петър Берон“.

На 9 февруари, петък, от 11.00 часа във Военен клуб – Плевен ще се проведе ритуал по освещаване на знамето на Втори ученически гвардейски отряд, като това ще се случи при спазване на стара царска традиция. Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство митрополит Игнатий.

Събитието е под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев и ще е с участието на Националната гвардейска част.

Сред официалните гости ще са представители на държавни и местни институции, общественици, политици, дейци на културата, спортисти, родители и др.

Прочетете също:

ДГ „Незабравка” в Плевен беше домакин на областен форум за добри педагогически практики

В  ДГ „Незабравка“ – Плевен, беше домакин на Областен форум за презентиране на добри педагогически ...