Начало / Общество / Под мотото „Вдъхнови бъдещето“ офис на НАП – Плевен се включи в инициатива „Мениджър за един ден”

Под мотото „Вдъхнови бъдещето“ офис на НАП – Плевен се включи в инициатива „Мениджър за един ден”

За пореден път офис на НАП Плевен се включи в националната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден”, под мотото „Вдъхнови бъдещето“ и подкрепяйки идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието. Четирима ученици от 11 клас на Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект”, град Плевен имаха възможността да съпреживеят един реален работен ден на 17 ноември и да се потопят в деловата атмосфера на офиса.

Денят на бъдещите икономисти избрали приходната администрация в Плевен за организация домакин стартира в  9.30 часа с оперативка в кабинета на директор офис Цветомила Потурлиева в присъствието на ръководителите на всички функционални отдели. Бъдещите мениджъри се запознаха не само със структурата и мисията на приходната агенция, водещите ценности и основни приоритети, но и с текущите и предстоящи задачи пред ръководството и служителите на офиса. За Ивета Белеганска работният ден продължи в ролята на директор офис на НАП, Ива Иванова се запозна с отговорностите на началник сектор „Проверки“, Стилиян Стефанов зае позицията на началник отдел „Услуги за клиенти“, а Любомира Цветкашка прояви интерес към естеството на работата на началника на публичните изпълнители в отдел „Обезпечаване и събиране на публичните вземания“.

Младите мениджъри задаваха много въпроси, на които техните наставници отговаряха с охота. На финала младежите получили своя първи урок по управленски умения и данъчна култура изказаха удовлетворение от посрещането в офиса и споделиха, че с удоволствие ще проведат часовете по практика в офис Плевен. Разделихме се с пожелания да са все по-мотивирани и с вдъхновение да продължат образованието си в областта на икономиката и да поемат в бъдеще отговорността за събиране на приходите в държавната хазна, превръщайки се във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...