Начало / Икономика / Подновяват строежа на ул. „Иван Миндиликов”

Подновяват строежа на ул. „Иван Миндиликов”

От началото на следващата седмица ще бъде подновена работата по строежа на ул. „Иван Миндиликов”, като очакванията са до месец да бъде завършен и последният участък, който свързва улицата с бул. „Георги Кочев”. Това съобщи за infopleven Ренета Иванова, управител на фирма „Инжстрой”, която е изпълнител на обекта. Изграждането на улицата беше преустановено заради липса на финансиране, но вече са осигурени необходимите 700 000 лв., уточни Иванова. Тя поясни, че основен проблем сега ще им бъде почистването на растителността, избуяла за времето на прекъсване на дейностите по обекта.

Друг важен обект, в който фирмата е концентрирала усилията си, е изпълнението на трасето Тръстеник-Ореховица, където работи заедно с консорциум от фирми. Пред издаване на акт 15 сме и отсечката съвсем скоро ще бъде въведена в експлоатация, каза Иванова.

От фирмата не са прекъсвали изпълнението на ремонтите на четвъртокласната пътна мрежа. Освен обходния път на село Бохот, „Инжстрой” работи и по пътя Ралево-Николаево-Ласкар, който до десетина дни трябва да бъде приключен. А от следващата седмица започват ремонта на пътя към Къртожабене.

В Плевен усилено работим в жк „Сторгозия”, където са останали за усвояване 120 000 лв., предвидени от бюджета на Общината за запълване на дупки по тролейбусното трасе и на най-критичните точки в странични улички на квартала, каза Ренета Иванова. До края на септември отпуснатите средства ще бъдат изчерпани и ремонтите по улиците в „Сторгозия” ще приключат.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...