Акценти
Начало / Спорт / Повече от 20 състезатели участваха в първия турнир от веригата „Купа Евроинс”

Повече от 20 състезатели участваха в първия турнир от веригата „Купа Евроинс”

19 състезатели от група „А” и 7 малки шахматисти от група „Б” се включиха в първия турнир от веригата „Купа Евроинс”, която за пета поредна година се провежда в Плевен.

В група А за първото място се конкурираха най-добрите състезатели на СКШ „Плевен 21“ – юношите Анатоли Атанасов и Дарио Дерешки. Спорът се реши в последния кръг, в който Дарио спечели своята партия срещу ветерана Николай Ненчев и с 6.5 точки стана победител в турнира. След реми в последната си партия държавният шампион по класически шах от 2013 г. Анатоли Атанасов събра 6.0 точки и се класира втори. На трето място с 4.5 точки се нареди Мартин Петков.

Наградата до 14 години получи Владимир Върбанов, с актив от 4,5 точки. Михаил Кирков се класира първи до 10 години с 3.5 точки. Второкласникът от ГПЧЕ продължава силните си изяви след като в началото на месеца стана държавен шампион по ускорен шах и блиц.

В група Б първото място извоюва Емил Найденов с пълен актив 6 точки от 6 кръга. Той спечели правото от следващия турнир да играе в група А. Втори се нареди шестгодишният Пламен Василев с 4.5 точки. За третото място се пребори Биляна Михова – 3.5. Победителят получи купа с формата на шахматен офицер.

Призовата тройка бе наградена с грамоти и шахматни книги.

Турнирът важи за българско ЕЛО, което ще даде възможност за повишаване на рейтинга на успешно изявилите се шахматисти.

Утре състезателите от СКШ „Плевен 21“ заминават за участие в състезанието за Национална купа „Търновска царица“ и открит мъжки турнир „Стара столица“, който ще се проведе във Велико Търново  от 30 април до 6 май 2013 г.

Прочетете също:

Състезателят по боче Николай Пейчовски ще представя Плевен и страната ни на Спешъл Олимпикс в Берлин

Състезателят по боче и възпитаник на ЦСОП „П. Р. Славейков“ – Плевен Николай Пейчовски ще ...