Акценти
Начало / Крими / Повдигнаха обвинение на обявен за общодържавно издирване,  шофирал пиян и дрогиран

Повдигнаха обвинение на обявен за общодържавно издирване,  шофирал пиян и дрогиран

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол и наркотици. Обвиняемият не живее на постоянния си адрес и местоживеенето му в страната не е известно, като е обявен за общодържавно издирване. Поради това той е привлечен в качеството на обвиняем при условията на задочност, с участието на служебен защитник.

Обвинението срещу М.П. е за това, че на 29.06.2017г. в гр. Плевен е управлявал  лек автомобил „Алфа Ромео“, с концентрация на алкохол в кръвта 2,4 на хиляда и след употреба на амфетамин, установено по надлежен ред с протокол от химическа експертиза.

 Около 21:00 часа в посочения ден  обвиняемият, докато управлява лек автомобил, е спрян за проверка от служители към Второ РУ-Плевен. При проверката е установена самоличността на водача, който видимо бил в нетрезво състояние. Обвиняемият е изпробван за употреба на алкохол, като уреда отчел положителен резултат 2,62 %., а пробата за употреба на наркотични вещества показала положителен резултат за употреба на „амфетамин“. В хода на проверката е установено, че същият вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол и все още изтърпявал наказанието – пробация. В хода на разследването е установено, че М. П не живее на постоянния си адрес, местоживеенето му в страната не е известно, и е обявен за общодържавно издирване, но въпреки щателното издирване не е установен.

При съобразяване на това обстоятелство и съпоставката му с останалите събрани при разследването доказателства, прокуратурата приема, че отсъствието на М. П. няма да попречи за разкриване на обективната истина по делото, като  същият е  привлечен в качеството на обвиняем при условията на задочност, с участието на служебен защитник и е предаден на съд.

Прочетете също:

Какво е псориазис и как да успокоим ковните лезии, които причинява

Повечето от нас са свикнали да асоциират кожните заболявания с тийнейджърското акне, което са имали ...