Акценти
Начало / Култура / Плевен домакинства на Международна писателска среща „Побратимени светове“

Плевен домакинства на Международна писателска среща „Побратимени светове“

IMG_7024Община Плевен

Десета международна писателска среща „Побратимени светове“ ще се проведе в Плевен в края на май. Нейни организатори са от Дружеството на писателите в Плевен, а проектът е финансиран от Община Плевен.

Първото предвидено мероприятие е за 26 май, вторник. От 17 часа в ХГ „Илия Бешков“ ще бъде открита тържествено Международната писателска среща „Побратимени светове“. Вечерта включва концертна програма и литературно четене на участващите е нея. За 27 май също са предвидени няколко мероприятия.  От 11. 30 часа участниците в срещата ще посетят Панорама „Плевенска епопея, 1877-1878 г.“, а от 16. 30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ те ще се насладят на представянето на съвместната книга на Вангелис Зафиратис /Албания/ и Албена Декова /България/. На 28 май, четвъртък, програмата ще продължи с дискусия на тема: „Фолклор и литература“ в Регионален исторически музей, която ще започне в 11. 00 часа. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде представен сборник с преводна руска поезия, а от 18.00 час в Къща на писателите ще бъде открита фотографската изложба „Побратимени светове“.

Последният ден от международната среща е 29 май, петък. В читалище „Съгласие 1876″ от 14.00 часа ще бъде представена книгата на Лета Куцохера /Гърция/ в превод на български език. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде официалното закриване на Международната среща с литературно четене на плевенски автори и гости от чужбина. Тогава ще бъдат връчени и грамоти за участие в срещата.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...