Акценти
Начало / Общество / Плевен днес ще е част от най-мащабното Свето кръщение на новородени

Плевен днес ще е част от най-мащабното Свето кръщение на новородени

В храм „Света Параскева” днес от 11.30 часа 30 новородени ще приемат Свето кръщение от плевенския метрополит Игнатий. Така Плевен се включва в инициативата на Движение за национална кауза (ДНК), която се провежда под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

В Плевен родителите-участници имаха възможност да избират за кръстници на своите деца между водещата на „Търси се“ Меги Димчева и „Майка на годината 2016г.“ – Златка Димитрова. Официален гост ще е кметът на община Плевен  Георг Спартански.

Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, подаряват г-жа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към каузата за повече деца в България, се присъединиха „Пуфис“ и „Тео Бебе“, които са подготвили специална изненада за всяко бебе, участник в кампанията.

Националното кръщене е финалът на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от девет месеца, в „Направи го за България” се включиха повече от 1200 семейства. Много от тях са българи в чужбина, с трети и четвърти деца, близнаци и дори тризнаци. ДНК ще предаде на законодателната и изпълнителна власт предложения за промени в средата и трудовото законодателство, които проведеното сред майките допитване разкри като належащи.

Прочетете също:

Безплатни представления на „Разпитът” в град Левски  с Веселин Плачков и Христо Мутафчиев

По повод Деня на независимостта и 180 години от рождението на Васил Левски на 24 ...