Начало / На фокус / Плевен блесна в празнична украса (снимки и видео)

Плевен блесна в празнична украса (снимки и видео)

Тази вечер светлините на коледната елха в центъра на Плевен бяха запалени. Цветни светлини озариха и фасадата на Община Плевен.

Тържеството започна с изпълнения на талантливите малки изпълнители от вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев” – Плевен. Заедно с джуджето на Дядо Коледа (в изпълнение на актрисата Мариета Калъпова) те извикаха с песен добрият старец. Той дойде под радостните възгласи на децата, за да ги поздрави и да им пожелае да бъдат здрави и послушни. И тази година в ролята на белобрадия старец се беше преобразил актьорът Христо Домусчиев- Бебо.

С поздрав към децата и техните родители се обърна и кметът Георг Спартански, когото Дядо Коледа извика да се качи при тях на сцената. От там те изгледаха танца на танцова група „Дъга”, които зарадваха всички с прекрасните си изпълнения на български хора.

Най-дългоочаквания миг настъпи точно в 18 часа, когато след обратното броене кметът запали коледните светлини. Последва пищна заря.

За малчуганите, дошли на площада да посрещнат Дядо Коледа, имаше подаръци, подготвени от Община Плевен.

 

За Антоанета Костова

Прочетете също:

Медицинският в Плевен обяви допълнителен прием на документи за бакалавърските си специалности

Медицински университет – Плевен започна допълнителен прием на кандидатстудентски документи  за бакалавърските специалности. От 16 ...