Начало / На фокус / Плевен блесна в празнична украса (снимки и видео)

Плевен блесна в празнична украса (снимки и видео)

Тази вечер светлините на коледната елха в центъра на Плевен бяха запалени. Цветни светлини озариха и фасадата на Община Плевен.

Тържеството започна с изпълнения на талантливите малки изпълнители от вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев” – Плевен. Заедно с джуджето на Дядо Коледа (в изпълнение на актрисата Мариета Калъпова) те извикаха с песен добрият старец. Той дойде под радостните възгласи на децата, за да ги поздрави и да им пожелае да бъдат здрави и послушни. И тази година в ролята на белобрадия старец се беше преобразил актьорът Христо Домусчиев- Бебо.

С поздрав към децата и техните родители се обърна и кметът Георг Спартански, когото Дядо Коледа извика да се качи при тях на сцената. От там те изгледаха танца на танцова група „Дъга”, които зарадваха всички с прекрасните си изпълнения на български хора.

Най-дългоочаквания миг настъпи точно в 18 часа, когато след обратното броене кметът запали коледните светлини. Последва пищна заря.

За малчуганите, дошли на площада да посрещнат Дядо Коледа, имаше подаръци, подготвени от Община Плевен.

 

Прочетете също:

Читалище „Съгласие” търси общинско съдействие за изграждане на рампа за инвалиди

Настоятелството на плевенското читалище „Съгласие” предприема стъпки за изграждане на така необходимата рампа за достъп ...