Начало / Последни новини / Плевенчанката Александра Димитрова стана световна шампионка по таекуон-до

Плевенчанката Александра Димитрова стана световна шампионка по таекуон-до

16-годишната плевенчанка Александра Димитрова стана шампионка по таекуон-до на завършилото открито световно първенство в Барневелд, Холандия (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017). Титлата завоюва в категорията до 45 кг при девойките 15 – 17 години.

Александра е родена в Плевен и на 1 декември ще навърши 16 години. От няколко години живее в София и тренира корейското бойно изкуство в столичния ABC FIGHT CLUB, но е започнала спортния си път в родния Плевен. Учи в Частна профилирана гимназия Образователни технологии. Има черен колан по таекуон-до и е 1 дан. Тя е държавна шампионка в своята категория на таекуон-до и кик бокс за миналата и тази година. Медалистка е от национални и международни турнири в олимпийската версия на таекуон-до WT, както и на савате (френски бокс).  Нейна треньорка е световната и европейска шампионка по таекуон-до Недялка Бачева (4 дан).

Състезанието в Холандия беше уникално по рода си, тъй като позволява участие без ограничения на всички, които тренират таекуон-до, без значение към коя федерация или асоциация принадлежат. Организира се от ITF HQ Korea и беше за всички таекуон-до дисциплини и всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Участие на Open Worlds взеха черни и цветни колани от близо 35 държави, сред които по няколко отбора от Канада, Русия, Холандия, Англия, както и клубни и национални отбори на Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Хърватия, Белгия, Германия, Полша, Малайзия, САЩ и др.

Прочетете също:

Излекуван от COVID-19 изписват днес от УМБАЛ – Плевен

69-годишен пациент, излекуван от COVID – 19, ще бъде изписан днес от УМБАЛ „Д-р Георги ...