Акценти
Начало / Образование / Плевенчанинът, станал президент на Американския университет в България, ще посети Езиковата гимназия

Плевенчанинът, станал президент на Американския университет в България, ще посети Езиковата гимназия

Бившият ученик на Езиковата гимназия в Плевен и настоящ президент на Американския университет в България – Страцимир Кулински, ще посети своето училище на 21 февруари, съобщиха от ПГПЧЕ.

Кулински е първият роден в България ръководител на  висшето учебно заведение в Благоевград и е възпитаник от първия му випуск. На срещата си в Плевен той ще разкаже за пътя си от ГПЧЕ – Плевен, през престижното училище Уортън в Пенсилвания, през двадесетгодишната му професионална кариера  в създаване и изграждане  на пазарна стойност за медиите, телекомуникациите, и високо технологичните компании из Европа, в Северна и Южна Америка, Африка и Азия, за назначенията си в Лондон, Вашингтон, Москва и Силиконовата Долина край Сан Франциско, до президент на АУБ.

Мнението на членове на борда на университета е, че президентът Кулински внася в АУБ глобална перспектива, предприемаческа нагласа, фокус върху управлението на човешки ресурси, както и многостранен набор от умения в партньорските отношения, стратегията и финансите, правни и регулаторни въпроси, както и маркетинг.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...