Акценти
Начало / Общество / Плевенско участие в представянето на годишния доклад „Бележник 2016″ на Национална мрежа за децата

Плевенско участие в представянето на годишния доклад „Бележник 2016″ на Национална мрежа за децата

За пета поредна година Национална мрежа за децата представи годишния си доклад „Бележник 2016: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“. За първи път представянето се състоя едновременно в 8 региона в страната / София, Велико Търново, Стара Загора, Варна, Враца, Шумен, Пловдив и Перник/. На 20 април във Велико Търново в хотел „Търново“ бе представен доклада „Бележник 2016 – Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“, съобщават от Национална мрежа за деца.

Сред официалните гости на събитието бе и заместник – областният управител на област Плевен – Красимир Иванов. , както и експерти от областните администрации в област Ловеч, Плевен, Габрово, Русе.

Целта на събитието бе да се представи пред държавни институции Бележник 2016. Документа прави преглед на напредъка на изпълнението на над 20 ангажимента, които държавата сама е поела към децата у нас. Областите, които „Бележник“ оценява са пет: Общи принципи по Конвенцията на ООН за правата на детето; Семейна среда и алтернативни грижи; Здравеопазване; Образование и Правосъдие. Докладът на НМД се издава в две версии: популярна – предназначена за широката общественост, включително децата и експертна – насочена към специалистите и институциите.

 

Прочетете също:

Ротари клуб Плевен Центрум с кампания за чист въздух в класните стаи

Ротари клуб Плевен Центрум ще проведе своя традиционен Коледен бал на 3 декември 2022 г. ...