Начало / Култура / Плевенско момиче отличено в национален конкурс за рисунка „Децата и бъдещето на България”

Плевенско момиче отличено в национален конкурс за рисунка „Децата и бъдещето на България”

Приключи Националният конкурс за детска рисунка на тема „Децата и бъдещето на България“, организиран от Национален алианс за социална отговорност. Онлайн гласуването излъчи петима победители, събрали най-много харесвания на публиката. Сред тях е 7-годишната Александра Цветкова от НУ „Единство” – Плевен. Днес Александра получи своята грамота и подаръци от Албена Димитрова, ръководител на Център за обществена подкрепа в Плевен в присъствието на екипа на Центъра, журналисти и щастливата майка на малката художничка.

Александра е завладяла вниманието на  публиката с рисунката си, изобразяваща деца, играещи сред зеленина и слънчева светлина. Това е и моята представа за бъдещето на децата в България – да имат повече такива красиви места за щастливи игри, сподели тя.

Освен наградите, осигурени от организаторите на конкурса, малката художничка получи и блокчета, книжки за оцветяване и боички от Центъра за обществена подкрепа.

IMG_1401Александра-Албена Димитрова

Това е поредната награда на публиката, която малката художничка получава. Само преди дни тя спечели първо място в своята възрастова група и в Шестия международен конкурс “Обичам моята родина“, организиран от Национално движение „Русофили“ и Синдиката на българските учители. Победата там й донесе рисунката й на Панорамата.

Александра сподели, че обича много да рисува и с удоволствие посещава детската занималня към Арт център Плевен с ръководител Владимира Йорданова.

Прочетете също:

ГЕРБ изключи трима от общинското си ръководство в Плевен, назначено е временно общинско ръководство

След направен анализ на работата на общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен, Изпълнителната комисия на ...