Начало / Здравеопазване / Плевенски ученици ще бъдат наградени днес в Министерството на здравеопазването

Плевенски ученици ще бъдат наградени днес в Министерството на здравеопазването

Днес в Министерство на здравеопазването ще се състои награждаване на победителите в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7”. В конкурса участие взеха и плевенски ученици. Комисията по оценяването на проектите във възрастовата група 1-4 клас иззлъчи като победител проекта със заглавие: „Без тютюнев дим съм здрав и силен”, на учениците от 3 „б” клас от Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Плевен, с ръководител Хризантема Стефанова.
Общо над 17 800 ученика от 2008 г. до днес изпълняват проекти за среда без тютюнев дим в рамките на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”. Конкурсът се осъществява за седма година по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България.
Учениците демонстрираха заедно с техните учители ефектите на тютюнопушенето върху тяхното здраве чрез драматизации, спортни прояви, ролеви игри, дебати и дискусии, сътрудничество и работа в екип, чрез изработване на собствени сайтове и общуване в интернет мрежи. През учебната 2014/2015 г. стартира изпълнението на 57 проекта, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас – 10 проекта с участието на 425 ученика, от 5-ти до 8-ми клас – 30 проекта с участието на 1 120 ученика и от 9-ти до 12-ти клас – 17 проекта с участието на 546 ученика. Общият брой проекти, които успяха да финализират успешно, със 100% ученици-непушачи, са 36.
Участие в церемонията по награждаване ще вземат министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, заместник-министърът на културата г-н Боил Банов и г-н Христо Христов, съветник към Представителството на Европейската комисия в България.

Прочетете също:

Гледат мярката за неотклонение на заподозрените за убийството в Кнежа

Съдът в Плевен днес разглежда мерките за неотклонение на двамата обвиняеми от Бяла Слатина, заподозрени ...