Начало / Образование / Плевенски педагози събират средства за лечението на четвъртокласничка, блъсната от пиян шофьор

Плевенски педагози събират средства за лечението на четвъртокласничка, блъсната от пиян шофьор

Училище

Благотворителна кампания за лечението на Стефани Петрова инициира ръководството на училище „Св. Климент Охридски“. Четвъртокласничката пострада тежко при пътен инцидент това лято и в момента се нуждае от средства за продължителна рехабилитация.

Детето и баба му да блъснати от лек автомобил в центъра на с. Тученица през лятната ваканция. Шофьорът е младеж от същото село, който е с положителна проба за алкохол. Детето и възрастната жена са настанени в Плевенската университетска болница с опасност за живота. Стефани получава черепно-мозъчна травма и изпада в кома, а медицинските прогнози за нея са много мрачни. Въпреки това детето се връща към живот. Лекарите квалифицират нейното възстановяване като медицинско чудо. Походката на момичето е засегната и е необходима продължителна рехабилитация. Средствата, които отпуска Здравната каса в подобни случаи, са изчерпани и родителите плащат процедурите.

На педагогически съвет ръководството на училището решава да помогне на семейството, като постави запечатани кутии за доброволни дарения в двете си бази, разказа директорката Татяна Христова. Инициативата предизвиква огромна активност дори сред първокласниците, които по свое желание пускат стотинки в кутията. Говорихме с децата, че никой не е застрахован от подобно нещастие и че винаги трябва да помагаме на нуждаещите се, коментира още Христова.

Кутиите за дарения ще останат в училището до октомври, когато ще бъдат отворени пред специална комисия, а средствата ще бъдат дарени на семейството.

Стефани Петрова присъства на откриването на учебната година на 16-ти септември. Ръководството на училището е решило тя да мине на индивидуален план на обучение през първия учебен срок. Учителите й ще я посещават по график в дома й, за да не изостава от учебните занятия. Преподавателите се надяват, че до втория учебен срок детето ще се възстанови и ще може да посещава учебната сграда.

Съветниците от Местния парламент на редовното си заседание, което ще се състои на 26 септември, ще гласуват да бъде отпусната еднократна финансова помощ в размер от 1000 лева за лечение на детето. Предложението се внася от Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности, чийто членове единодушно са гласували „за“.

Прочетете също:

Празникът на МУ-Плевен ще стартира с национална научна сесия

Празничните прояви на Медицински университет-Плевен, посветени на 47-та годишнина от създаването на висшето училище, ще ...

2 коментари

  1. анета иванова

    надяваме се всичко да се оправи и вярваме че ще е така

  2. Този младеж какво наказание получи,май никакво.Така обикновено се случва и ще продължи да кара пил и т.н,а следващия път може и да убие някой.