Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенските студенти медици помогнаха на малчугани да преодолеят страха от лекарите в Габрово

Плевенските студенти медици помогнаха на малчугани да преодолеят страха от лекарите в Габрово

Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ) – клон Плевен проведе поредната успешна кампания „Болен ли си, мечо?“ в Габрово. И тази година малчугани на възраст от 2 до 8 години се опитаха да преодолеят страха си от „бялата престилка“. Те видяха, че да отидеш при „чичо доктор“ няма нищо страшно, а напротив – неговата цел е единствено да помогне.

Кампанията под надслов „Болен ли си, мечо?“ се  организатора за шеста поредна година от Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ) – клон Плевен, като тя се провежда с подкрепата на Асоциация Пулмонална Хипертония и Националният алианс на хора с редки болести. Домакин на събитието за втори път бе „Терра Мол“ – гр. Габрово. Очаква се скоро кампанията да се проведе традиционно и в Плевен.

Болен ли си мечо Габрово 2

В импровизираната болница за плюшени мечета всяко дете можеше да донесе любимата си играчка и под формата на игра и забавление тя да бъде излекувана. Първо всеки малчуган – „родител“, записваше своето болно мече на регистратурата. От там пациентите бяха насочвани към съответните специалисти. Болницата разполагаше с кабинети УНГ, педиатър, очни болести, хирург, ортопед, кардиолог и пулмолог. Разбира се имаше и аптека, където малчуганите се спираха, след като им бяха изписани лекарства. За да излекуват своите болни мечета, те получаваха хапчета – шарени бонбони.

Болен ли си мечо Габрово 1

В Габрово 30 дечица посетиха импровизираните кабинети на „Болен ли си, мечо?“. Очакваме скоро инициативата и в Плевен, която ще се проведе след Великденските празници.

Болен ли си мечо Габрово

Снимки: фейсбук

Прочетете също:

Безплатни представления на „Разпитът” в град Левски  с Веселин Плачков и Христо Мутафчиев

По повод Деня на независимостта и 180 години от рождението на Васил Левски на 24 ...