Акценти
Начало / Общество / Плевенските пчелари потърсиха съдействие от Пламен Тачев за решаване на проблемите им

Плевенските пчелари потърсиха съдействие от Пламен Тачев за решаване на проблемите им

По покана на ръководството на Областния пчеларски съюз народният представител Пламен Тачев посети новия Дом на пчеларя, заедно с общинските съветници от ПП ГЕРБ Дарин Ангелов и Цветомир Генчев. Тук плевенските пчелари, които отглеждат най-много пчелни семейства в страната, провеждат традиционните си съботни срещи, на които канят различни лектори и специалисти в бранша, за да споделят опит и да натрупат нови знания. Доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз  и членовете на Управителния съвет споделиха пред народния представител тревогите си. Пчеларите са обезпокоени, че заради вноса  на мед, тяхната продукция не е изкупена. Най-големите им проблеми са резултат от  неразумното използване на пестицидите в земеделието, както и неспазването на правилото да не се пръска по време на цъфтеж. Пламен Тачев пое ангажимент да предаде разговора им на отговорните институции,  и обеща да продължи с подкрепата си за пчеларите.

Пчеларите благодариха на народния представител за дарения климатик и за финансовата подкрепа за осигуряване на лектори от Сърбия, светила в бранша, които участваха в съпътстващата програма на тазгодишното Пчеларско изложение.

Прочетете също:

Министерският съвет одобри два договора за доставка от Китай на лекарствени продукти за лечение на COVID-19

На извънредно заседание чрез видеоконферентна връзка Правителството одобри днес два проекта на договори, които Министерството ...